Първа Среща на Обществен Съвет

Първа среща на Обществен съвет

„Справяне с депресията чрез информация, базирана на доказателства“

Уважаеми журналисти,

На 21 октомври (четвъртък) от 16.30 часа в зала Сохо (ул. Искър 4) ще се проведе първата среща на новосформирания Обществен съвет „Справяне с депресията чрез информация, базирана на доказателства“. Съветът е част от включването на България към Европейски алианс срещу депресията, с национален координатор за България Сдружение за прогресивна и отворена комуникация /СПОК/.

Целта на формирането на Обществен съвет е да консултира адаптирането и прилагането на модела за преодоляване социалните последици от депресията. В съвета са включени водещи представители на медицински и научни среди, местна и държавна власт, психолози, политолози, PR експерти, богослови, педагози, водещи имена в обществения живот и др.

По време на първата среща за обявяване регистрацията на съвета ще бъдат обсъдени задачите на форума, както и смисъла на широко дискутиране на проблеми, свързани с психичното здраве, особено по време на пандемия. Ще бъдат предвидени насоки за работата на интервенцията на четири нива, която ще се прилага вече и в България.

Вашата помощ е изключително важна, когато говорим за психично здраве в условията на пандемия.

Събитието ще се проведе при спазването на въведените противоепидемологични мерки на територията на Република България, съгласно Заповед на Министерството на здравеопазването от 19.10.2021 г.Go to Top